18. října 2011

Utopenci s worcesterem

50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků, 4 větší cibule
nálev : 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje,4 lžíce plnotučné hořčice,4 lžíce worcesteru,4 lžíce kečupu,8 lžic vody,0,5 lžičky chilli,sůl a pepř,papriku
 
Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.
Nálev : Ocet, olej, hořčici, worcester, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme půl lžičky chilli, sůl, pepř, papriku (podle chuti).
Když vznikne hladká hmota, teplá se nalije na uzeninu.Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za několik dnů (2-4 dny), kdy se v chladu uleží, když ji ale nesníte.

Žádné komentáře:

Okomentovat