18. října 2011

Nakládaný hermelín se špekáčkama

Hermelín, špekáčky, Deko (kořeněná směs k nakládání zeleniny) , cibule (hodně), česnek, ocet,bobkový list,nové koření,celý pepř, nakládaná kapie i s nálevem, Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs),feferonka ( sterilizovanou) , olej

Připravime si nálev - přiměřeně vody ve které jsme rozvařili (cca 5 minut) přiměřené množství Deka (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z Deka byla super)- nechame prochladnout; hermelín nakrájíme na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovname je do nádoby, prokládame česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé to potom zalijeme prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky mužeme použit nálev z kapie a trochu oleje. 

Žádné komentáře:

Okomentovat