9. srpna 2011

Jihočeské jablkové vdolky


400 g hl.mouky,2 žloutky,4 PL rozpuštěného sádla,20 g droždí, voda /nebo mléko/ podle oka /asi 2dcl/,sůl, cukr asi 2 hrstky,3 PL rumu.
Náplň : jablka,vanilkový cukr, skořice/mohou být i rozinky


Zaděláme klasické kynuté těsto, které po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou. Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto roztáhneme jako na buchty a naplníme jablky se skořicí, pečlivě uzavřeme, dáme na vymazaný plech asi 5 cm od sebe a necháme opět vykynout, pak pomašlujeme smetanou /nebo vejcem/ a posypeme mákem, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.



Žádné komentáře:

Okomentovat