17. června 2011

Zapečené kysané zelí se širokými nudlemi

250 g širokých nudlí, sůl, 400 g uzených krůtích prsou, 200 g eidamu, 1 svazek lahůdkových cibulek, 1 lžíce másla, 250 g kysaného zelí, 250 g rajčat, pepř, 1 lžíce posekané majoránky,125 ml smetany

Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme.Krůtí prsa pokrájíme na kostky. Sýr nastrouháme. Lahůd­kové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zesklovatíme je na másle. Přidáme kysané zelí a asi 5 min. podusíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a opatrně vmícháme do kysaného zelí. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zelí, nudle, krůtí maso a nastrouhaný sýr naplníme do zapékací formy. Majoránku smícháme se smetanou a směsí nákyp zalijeme. Pečeme asi 30 min, Nákyp můžeme podávat případně zdobe­ný majoránkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat