200 g bílých fazolí, 100 g vepřové klobásy, lžíci tuku, 2 lžíce hladké mouky, 0,1l kysané smetany, cibuli, 3 bobkové listy, lžíci mleté papriky, ocet, sůl.
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v 1,5 l nesolené vody doměkka. Na tuku osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. ledna 2017
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat