100 g bílých fazolí, 0,5 nahrubo nastrouhané cibule, 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, na kostky nakrájenou červenou papriku, 3 lžíce olivového oleje, 0.5 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce posekané majoránky, lžíci petrželky, plátek bílého chleba, lžíci másla
Fazole nechte přes noc namočený ve vodě, vodu slijte a dejte čerstvou. Přidejte cibuli, česnek, papriku a olej. Nechte povařit, dokud není fazole měkká. Polévku propasírujte a udělejte z ní pyré. Kostku bujónu Rozpustit ve vodě, smíchejte s fazolemi, přidejte bylinky a nechte ještě 30 min. povařit, dochutíme. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, osmahneme na másle a podávejte k polévce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. listopadu 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat