8. března 2012

Zeleninový salát Bohemia

300 g čínského zelí, 75 g zelené papriky, 75 g červené papriky, 75 g rajčat, 50 g pórku nebo cibule, 150 g ostravské klobásky, 100 g sýra Madeland (nebo jiného tvrdého sýra), bílý jogurt, 100 g tatarské omáčky, pepř, sůl

Omyté čínské zelí a papriku nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, pórek na tenká kolečka, oloupanou klobásu rovněž na tenká kolečka, tvrdý sýr na silnější nudličky nebo čtverečky. Vše zalijeme bílým jogurtem smíchaným s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme, dobře promícháme a krátce v ledničce vychladíme. Příloha: Chléb nebo jiné pečivo.
Varianta: Místo klobásy, tatarské omáčky a jogurtu použijeme dietní párky a 250 g zakysané smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat