22. listopadu 2011

Dalamatské čufty

400 g mletého hovězího a vepřového masa, houska, vejce, 100 ml mléka,30 g másla, 20 g hladké mouky, cibule, 200 g sterilovaného leča, 2 lžíce sterilovaného hrášku,   sladkokyselá okurka,  lžíce kečupu, 2 lžíce smetany, sladká paprika, citrónová šťáva, špetka cukru, olej, sůl

Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta utvoříme osm válečků, které opečeme ze všech stran na oleji a vyjmeme. Olej slijeme a na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme horkou vodou a smetanou a povaříme. Po chvíli přidáme lečo, okapaný hrášek, drobně krájenou okurku i kečup. Krátce povaříme, omáčku přisladíme, ochutíme citrónovou šťávou a vložíme maso. Vše společně prohřejeme, ale už nevaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat