na těsto : 200 g hladké mouky,1 KL kypřícího prášku do pečiva,1 KL soli,vejce,100 g měkkého másla,2 PL vody
na náplň : 3 PL oleje,250 g očištěného a na jemno nakrájeného pórku ,menší nakrájená cibule, 250 g na kostičky nakrájené slaniny,250 ml smetany na vaření,3 vejce,80 g hladké mouky,1 KL soli,špetka mleté sladké papriky
Všechny přísady dobře propracujeme na hladké těsto, které dáme na 30 min.do ledničky.Na rozehřátém oleji orestujeme pórek, cibuli a slaninu (restujeme asi 2 min.)Poté odebereme z plotny a necháme vychladnout.Těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát, přeneseme ho do vymazané dortové formy ( průměr 26 cm) a přitiskneme i k okraji formy do vyšky asi 3 cm.
Příprava náplně : smetanu, vejce a mouku dobře promícháme.Přidáme sůl, papriku a připravenou orestovanou směs a vše pečlivě smícháme.Náplň nalijeme na těsto a uhladíme.Dáme péci do předehřáté trouby. Po upečení necháme koláč asi 5 minut zchladnout a ještě teplý krájíme.
elektrická trouba : 170 st.C,horkovzdušná trouba: 150 st.C,plynová trouba: stupeň 2-3,doba pečení: cca 45 minut
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. září 2011
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat