20. května 2012

Pytlácké kuře


4 kuřecí prsa, lžíce másla, 3 na proužky nakrájené mrkve, 0,5 na proužky nakrájené zelené papriky, cibule - nakrájená na kolečka, 700 ml kuřecího vývaru, 100 ml bílého vína, bobkový list, 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky, 0,5 lžičky tymiánu, sůl a pepř

Rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, mrkev a papriku. Na mírném plameni opékáme asi 5 minut. Přidáme kuře a přikryjeme pokličkou. Dusíme dalších 5 minut. Přidáme kuřecí vývar, víno a koření a dusíme na mírném plameni (šťáva nesmí bublat) tak dlouho, až je kuře hotové. Příloha: vařené brambory, těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat