300 g bílých fazolí, 700 g cibule, 2 dl oleje, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl
Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou asi 4 cm nad fazole. Necháme aspoň 4 hodiny máčet, nejlépe přes noc. Pak je v jiné vodě přivedeme k varu a vaříme doměkka. Nakonec hrnec zchladíme studenou vodou a otevřeme ho a zcedíme fazole. Po uvaření fazolí očistíme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a osmahneme dozlatova na oleji. Pak vmícháme lžičku mleté sladké papriky, opepříme a osolíme. Krátce osmahneme a odstavíme. Do zapékací misky klademe střídavě vrstvy fazolí a osmahlé cibule na paprice. Horní vrstva je z fazolí. Pokapeme olejem, zalijeme asi 2 dl vývaru z fazolí a zapečeme 20 minut ve troubě vyhřáté na 200°C Podáváme v zapékací misce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat