120 g čočky, sůl, bobkový list, dva středně velké brambory, pár kousků kořenové zeleniny, stroužek česneku, 2 dcl mléka, mouka na zahuštění, lžíce octa
Čočku probereme a propláchneme pod tekoucí vodou. Luštěninu zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme česnek, bobkový list a přivedeme do varu. Potom přidáme na kostky pokrájené brambory, pokrájenou zeleninu, osolíme a vše uvaříme doměkka. V mléce rozmícháme mouku a směs vlijeme do polévky. Necháme přejít varem. Na závěr okyselíme octem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. září 2012
Čočková polévka nakyselo s bramborami a zeleninou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat