20 g másla., pórek., 2 větší brambory., 1,25 l kuřecího vývaru., 3 šálky mraženého hrášku., 6 plátků pršutu., sůl a pepř na dochucení., křupavý chléb na podávání
Hrnec rozehřejte na střední teplotu a rozpusťte v něm máslo. Pórek nakrájejte nadrobno a za stálého dohledu a míchání opékejte do změknutí - asi 5 minut. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a další 2 minuty opékejte. Přilijte vývar, zvyšte teplotu na maximum a přiveďte k varu, pak teplotu snižte a povařte 10 minut. Přidejte hrášek a znovu 10 minut vařte, dokud zelenina nezměkne. Pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku na hladkou kaši. Mezitím rozložte pršut na tác na pečení nebo na plech s pečícím papírem a na rozpáleném grilu opékejte do křupava 2 až 3 minuty z každé strany. Polévku podávejte s opečeným pršutem a chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat