250 g rýže , 120 g čočky , sůl , kari koření , špetka mletého zázvoru , petrželová nať , tuk na smažení
Propláchnutou rýži a přebranou, předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Po uvaření obě suroviny rozmačkáme nebo prolisujeme, ochutíme solí, nasekanou petrželovou natí, špetkou mletého zázvoru a kari kořením. Dobře promícháme a z hmoty tvoříme malé placičky, které opékáme na rozpáleném tuku. Podáváme s pikantní zeleninou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat