200 g suché fazole., 30 g uzené slaniny., 40 g cibule., 400 g kysaného zelí., 200 g brambor., sůl
Probrané omyté fazole zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat do druhého dne. Pak ji vaříme v tlakovém hrnci do měkka. Zbytek vody necháme odpařit. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme do zlatova, přidáme očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zapeníme. Přidáme pokrájenou zelí, na kostky nakrájené brambory, podlijeme trochou vody a udusíme do měkka. Nakonec k pokrmu přimícháme měkké fazole a dochutíme solí. Podáváme k vařenému uzenému masu nebo k jiným uzeným výrobkům.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat