500 g kořenové zeleniny do polévky, cibuli, 250 g klobásky, 4 PL oleje, 250 g čočky, 1 l masového vývaru, 500 g dýně, 3 PL octa, 1 PL cukru, zarovnanou PL kari koření, sůl, mletý pepř
Čočku zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme, čočku slijeme. Vývar připravíme podle návodu na obalu, klobásku nakrájíme na plátky. V hrnci zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme klobásku, osmahneme, vmícháme cibuli, zeleninu, čočku, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut. Dýni oloupeme, vyjmeme jadérka, nakrájíme na kostičky, na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a upečeme. Přilijeme ocet a přisypeme cukr. Dýni dusíme pár minut, vmícháme kari koření. Pak dýni vložíme do polévky, necháme přejít varem, podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat