150 g hrachu., 2 stroužky česneku., cibule., mrkev., sůl., pepř., lžíce ovesných vloček., vejce., lžíce polohrubé mouky., olej., petrželová nať
Přebraný umytý hrách vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a přivedeme do varu. Teplotu snížíme na minimum a vaříme 20 minut. Na troše oleje osmahneme očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěný pokrájený česnek, očištěnou najemno nastrouhanou mrkev, promícháme a přidáme k hrachu. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a za občasného míchání vaříme téměř doměkka. Polévku ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme ovesné vločky, do 1,2 litru dolijeme vodou a uvaříme doměkka. Z vejce a mouky vymícháme řídké těstíčko. V pánvi zahřejeme trochu oleje, přes vidličku postupně do něj přelijeme těstíčko a smažíme dozlatova. Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce dáme za lžíci smaženého těstíčka a posypeme pokrájenou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat