350 g barevných fazolí, střední cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, lžička kari
Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme aspoň na tři hodiny. V nové vodě je uvaříme v hrnci doměkka. Voda je asi 1 cm nad fazole. Až jsou fazole uvařené, tak zchladíme hrnec pod studenou vodou a poté je přeložíme do druhého hrnce a dáme opět vařit. Než začnou vařit, tak cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na oleji. Vmícháme kari, krátce osmahneme. Pak vmícháme mouku. Mouka musí tvořit kaši, jinak přidáme olej. Přidáme osmahnutou mouku s kari k vařícím fazolím, rozmícháme. Povaříme ještě 5-10 minut, často mícháme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat