20 dkg velkých fazolí, 15 dkg kořenové zeleniny, 5 dkg slaniny, malá cibule, 4 dkg hladké mouky, 2 lžičky mleté červeném papriky, 10 dkg párků , sůl, pepř
noky: 2 dkg másla, 2 dkg hrubé mouky, 0,5 dl mléka,0,5 dl vody, vejce, strouhanka ,petrželová nať, sůl
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, přimícháme mouku, osmahneme, přidáme papriku a párky nakrájené na kolečka. Vaříme 20 minut. Nakonec do polévky vložíme noky a vaříme 5 minut.
Noky : Z másla, mouky, mléka a vody uvaříme za stálého míchání bešamel a osolíme. Do vychladlého zamícháme vejce, podle potřeby strouhanku a petrželovou nať. Z tohoto těsta vykrajujeme malou lžičkou noky a házíme do polévky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat