400 g čočky, svazek mladé ředkvičky, 250 g prorostlé oravské slaniny, sůl, 2 lžíce vinného octa, 5 PL oleje, 3 mlade cibulky, pepř
Přebranou a omytou čočku doměkka uvaříme. Po scezení a vychladnutí dáme do větší salátové mísy, přidáme na kolečka nakrájené ředkvičky a mladou cibulku. Oravskú slaninu nakrájíme na středně velké kousky, ktere mírně opražíme. Přidáme k salátu a zalijeme nálevem - vinný ocet smícháme s olejem, solí a mletým černým pepřem. Promícháme a servírujeme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. září 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat