4
vepřové řízky, 2 hrušky, sůl, mletý pepř, 30 g tuku
omáčka:
1-2 lžíce hladké mouky, tuk, 2 dl vody, 2 dl bílého vína, 1,25 dl smetany ke šlehání,
sůl, cukr, kari koření
Pevné
zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky.
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou
stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do
pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme
vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky
hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a
omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat