těsto č. 1 250 g hladké mouky 100 g másla, 1 dl
mléka, 50 g práškového cukru, 40 g kakaa,
0,5 prašek do pečiva
těsto č. 2 90 g práškového cukru, 90 g hrubé mouky, 4 vejce
krém: 5 dl mléka, 100 g výběrové mouky, 200 g másla, 1 dl silné kávy, 200 g
práškového cukru, vanilínový cukr, lžíce tuzemského rumu
Ze surovín
vypracujeme tmavé těsto, rozdělíme ho na dvě polovejce a upečeme. Žloutky
utřeme s cukrem, přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Promícháme a upečeme ve
vyhřáté troubě. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše
zapracujeme máslo utřené s cukrem a dobře vyšleháme. Plát tmavého těsta natřeme
džemem a polovicí krému. Na něj položíme piškotové těsto, natřeme zbylým
krémem a zakryjeme druhým tmavým plátem. Pokapeme ho kávou smíchanou s rumom.
Celý povrch polejeme čokoládoveu polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat