13. května 2012

Čokoládový koláč

5 vajec, 180 g másla 180 g práškového cukru 2 vanilínové cukry, kakao 150 g rozpuštěné čokolády nastrouhaná citrónová kůra 300 g polohrubé mouky 50 g mletých mandlí kypřící prášek, 1 až 1,2 dl ovocné šťávy vypeckované sterilizované třešně
na potření : třešnová zavařenina (marmeláda) 2,5 dl vyšlehané smetany, nastrouhaná citrónová kůra


Máslo utřeme s práškovým a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutky a spolu znova třeme. Do toho dáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, nastrouhanou citrónovou kůru, ovocnou šťávu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a mleté mandle. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, třešně a opět promícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí ho potřeme zavařeninou, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.  

Žádné komentáře:

Okomentovat