Brambory oloupeme a uvaříme asi 20 minut. Opereme
brokolici, rozebereme ji na malé růžičky, a asi 5 minut pře dovařením brambor
je přidáme k bramborám. Na omáčku nakrájíme slaninu na kostičky. Cibuli
nasekáme nadrobno, očistíme a opláchneme žampiony, opatrně z nich
vykroutíme nožky a ty nadrobno nakrájíme. V kastrolku dokřupava osmahneme
slaninu, přidáme cibuli a nakrájené nožky žampionů. Krátce podusíme podlijeme
smetanou a mlékem a ještě povaříme. Solamyl rozmícháte ve studené vodě a omáčku
s ním zahustíme. Za stálého míchání necháme přejít varem. Dochutíme polévkovým
kořením a pepřem. Brambory s brokolicí slijeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme
tua a okořeníme solí, pepřem a muškátem. Promícháme až vznikne pyré které
naplníme do sáčku a ozdobně nastříkáme do hlaviček žampionů. Do ohnivzdorné
nalijeme omáčku, do které jsme ještě zamíchali zelenou petrželku. Na ni vložíme
žampiony a posypeme je strouhaným sýrem. Zapékáme je asi 5 - 8 minut v
předehřáté troubě.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. května 2012
Plněné žampiony
8 velkých žampionů, 6 brambor, sůl, bílý pepř, jednu
cibuli, 40 dkg brokolice, 10 dkg anglické slaniny, kelímek (2 dcl)
smetany na šlehání, 1/8 l mléka, dvě lžíce solamylu, jednu lžíci instantní
polévky nebo práškového polévkového koření, svazek zelené petrželky, dvě lžíce
másla, strouhaný muškátový oříšek a dvě lžíce parmazánu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat