400 g libového
vepřového masa z plece, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 200 g strouhaného sýra
(eidam, primátor), 2 rajská jablíčka, lžíce kečupu, 2 žloutky, 2 dl mléka a 2
dl smetany, sůl, pepř, olej podle potřeby
Maso nakrájíme na malé
plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Z
másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu
nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme. Na maso v pekáčku
položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem.
Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat