Nejprve
uvaříme brambory cca 1kg ( nejlépe jsou
vařené o den dříve). Oloupeme a na jemném stroužku nastrouháme. Na připravený
pomoučněný vál dáme strouhané brambory, špetku
soli a hladkou mouku. Tu přidáme
takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky
dáme přiměřené množství, aby pekáčky nebyly tvrdé. Vypracujeme hladké těsto a dáme stranou. Ukrajujeme malé
kousky, 3 cm x 3 cm, ze kterých vyvalujeme placičky silné cca 0,5 cm. Tyto
placičky dáváme péct na sucho, nejlépe na klasických kamenných plotýnkách. Opečené z obou
stran potřeme sádlem. Dle chuti
promažeme povidlím, nebo marmeládou, stočíme do ruličky a můžeme podávat.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. května 2012
Bramborové pekáčky
uvařené
brambory, hladká mouka, sůl, sádlo,
povidlí (popř. dle chuti marmeláda),
vál, váleček
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat