4 porce kapra, olej, 4 plátky slaniny, cibule,
máslo, 30 g spařených oloupaných mandlí, citrón, 0,5 l světlého piva, 60 g
perníku, bobkový list, celý pepř, sůl
Jednotlivé porce osolíme, zakapeme citrónovou
šťávou a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Plátky slaniny opečeme na
pánvi, vložíme připravené porce kapra, nakrájenou cibuli, koření, zalijeme
pivem a pod pokličkou dusíme do měkka. Kapra vyjmeme na nahřátý talíř. Zbylou
šťávu zahustíme strouhaným perníkem, povaříme a prolisujeme sítem, můžeme
dosolit a zjemnit máslem. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přelijeme
připravenou šťávou a posypeme na nudličky nakrájenými mandlemi. Podáváme s
bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat