13. května 2012

Sametová roláda

těsto: 6 vajec, 5 lžic krystalového cukru,  0,5 lžičky jedlé sody, 3 lžíce kakaa
náplň: 2 dl mléka, žloutek, 3 lžíce hrubé mouky, 250 g másla, 2 lžíce kakaa, 7 lžic práškového cukru,  vanilínový cukr


Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň: Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme rozetřené máslo a utřeme. Náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme 2 lžíce práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhé přidáme kakao, 5 lžic práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.  

Žádné komentáře:

Okomentovat