náplň: 2 dl mléka, žloutek, 3 lžíce hrubé mouky, 250 g másla, 2 lžíce kakaa, 7 lžic práškového cukru, vanilínový cukr
Bílky
rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky
a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté
troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu
nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým
cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí
tmavou náplní a svineme.
Náplň: Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme rozetřené
máslo a utřeme. Náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme 2 lžíce
práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhé přidáme kakao, 5 lžic
práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat