13. května 2012

Šlehačkové rohlíčky

500 g hladké mouky 2,5 dl šlehačkové smetany 250 g Palmarínu 60 g práškového cukru
náplň: marmeláda
na posypání : práškový cukr smíchaný s vanilínovým cukrem

Mouku, cukr, strouhaný Palmarín a smetanu spolu utřeme na hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 částí. Každou část rozválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu a rozděíme na 8 trojúhelníků. Na hrubší konec těsta dáme marmeládu a svineme do tvaru rohlíčku. Uložíme jena plech pokrytý papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme. Teplé obalujeme v práškovém cukru smíchaném s vanilínovým cukrem. Můžeme polít libovolnou polevou.


Žádné komentáře:

Okomentovat