1 kg
brambor, 2 hrnky hrubé krupice, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 200 g škvarků,
sůl, mletý pepř, majoránka
Vařené
brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmahli
škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý
pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. Během
pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou
nebo s chlebovou polévkou.
Do vody dáme
vařit zeleninu (mrkev, petržel, celer, květák, růžičkovou kapustu …), brambory,
cibuli a kroupy. Ke konci vaření přidáme tuk, vejce, pepř, majoránku a mletý
česnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat