Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. května 2012
Přerovské zelňáky
500 g kysaného zelí, 500 g syrových oloupaných brambor, 2 vejce, 200 g klobásy, lžíce grilovacího koření, sůl, mletý pepř, česnek dle chuti, 5 - 7 lžic hladké mouky, asi 100 ml mléka, olej nebo sádlo na smažení
Zelí necháme okapat a překrájíme ho na drobnější kousky. Brambory nastrouháme nahrubo. Smícháme. Přidáme na kostičky pokrájenou klobásu, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou (podle vodnatosti brambor). Na rozpáleném tuku smažíme menší placky z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousky nebo jiný savý papír.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat