Mouku, polovinu prášku do pečiva, smíchaný moučkový a vanilkový cukr a trošku citronové kůry dobře promícháme na válu. Přidáme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a 6 lžic rozpuštěného másla. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na dva díly. Jeden díl vložíme na připravený koláčový plech, posypeme jej osmaženou strouhankou, na ni položíme nakrouhaná nebo nakrájená jablka (můžeme přidat i jednu hrušku). Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami, případně i rozsekanými oříšky či mandlemi, troškou strouhanky a pokropíme rozpuštěným máslem. Přikryjeme druhým dílem těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova v dobře prohřáté troubě asi 30 až 45 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. května 2012
Tyrolský závin
Mouku, polovinu prášku do pečiva, smíchaný moučkový a vanilkový cukr a trošku citronové kůry dobře promícháme na válu. Přidáme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a 6 lžic rozpuštěného másla. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na dva díly. Jeden díl vložíme na připravený koláčový plech, posypeme jej osmaženou strouhankou, na ni položíme nakrouhaná nebo nakrájená jablka (můžeme přidat i jednu hrušku). Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami, případně i rozsekanými oříšky či mandlemi, troškou strouhanky a pokropíme rozpuštěným máslem. Přikryjeme druhým dílem těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova v dobře prohřáté troubě asi 30 až 45 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat