kuře,
cibule, mrkev, kousek celeru, bobkový list, šťávu z půlky citrónu, 1,25 dl bílého vína, vejce,
hladkou mouku, sůl, pepř, olej na smažení
Kuře rozdělíme na
porce, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer jemně nastrouháme, přidáme k
cibuli a zalijeme bílým vínem a citrónovou šťávou a ještě přidáme rozdrobený
bobkový list. Do této směsi vložíme porce kuřete a necháme nejlépe přes noc
odležet v chladu. Dbáme, aby maso bylo směsí dobře pokryto. Před přípravou maso
osušíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vajíčku, které lehce osolíme a
opepříme. V rozehřátém oleji potom všechno osmažíme. Podáváme s bramborem.
Nezapomeneme na zeleninový salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat