2 menší hlávky zelí (asi po 700 g),2 cibule,1/4 l zeleninového vývaru,40 g másla,200 g žervé nebo lučiny,120 ml smetany na šlehání,svazeček pažitky,zelené petrželky, kopru,mletý pepř, sůl
Zelí očistíme, opereme a rozpůlíme (větší hlávky nakrájíme na několik kousků).Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm osmahneme dozlatova cibuli. Poté ji zalijeme vývarem a přidáme rozkrájené zelí. Osolíme, opepříme a dusíme přiklopené pokličkou asi 15 minut. Mezitím opereme zelené bylinky a nasekáme je nadrobno. Smetanový sýr rozmícháme se smetanou, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sekané natě.Povařené zelí vyjmeme z vývaru a necháme na sítku okapat. Poté je vložíme do zapékací misky a zalijeme bylinkovým krémem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme. Zapečené zelí s bylinkami podáváme s plátky masa upravenými jako minutka a bramborovými hranolky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat