600 g hovězí zadní, větší cibule, česnek, zelené bylinky (kopr, petrželka, celér, majoránka, záleži na tom co vám chutná), zakysaná smetana, sůl, barevný drcený pepř, sojová omáčka, olej, bílé víno, citronová šťáva, provensalské bylinky, cca 1,2 kg brambor
Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1 PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme 0,5 hodiny.
Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovany česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaši chuti.
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensalskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.Naložené maso opečeme na panvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následne nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme. Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 PL dresingu a na dresing dáme porci masa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat