1 kg soleného hovězího hrudí (nasolíme jej 1 den předem), cibule,mrkev,1-2 bobkové listy,lžička celého černého pepře,4 hřebíčky,8 sředně velkých brambor,2 pórky,400 g ředkve,50 g másla,3 lžíce hladké mouky,150 ml kyselé smetany,2 lžičky jemně strouhaného křenu,můžeme jej nahradit Křenexem, voda, sůl
Do hrnce nalejeme asi 1 1/2 1 vody, přidáme rozkrojenou cibuli - na polovinu,mrkev krájenou na kolečka, pepř, bobkový list, hřebíček, pak vložíme osolené maso a vaříme asi 2 hodiny - doměkka. Pórky očistíme, pokrájíme na kolečka,ředkev oškrábeme a nastrouháme na tenké plátky. Přidáme trochu vody, mírně osolíme a na mírném ohni podusíme do měkká.V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a na ohni umícháme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem ze zeleniny a za stálého míchání asi 5 minut povaříme.Sundáme z ohně a ihned zamícháme strouhaný křen a kyselou smetanu. Na podlouhlou mísu naskládáme maso krájené na plátky, k němu přidáme zeleninu a tu polijeme hotovou omáčkou. Brambory podáváme zvlášť.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat