velký hlávkový salát,salátová okurka,červená mladá cibule, pórek,5 vajec uvařených natvrdo, 0,5 citrónu na šťávu,lžíce octa, lžíce sojové omáčky,lžíce oleje (olivový, slunečnicový) , bílý jogurt , čerstvé oregano, bazalka sušená nebo čerstvá,nať kadeřavé petržele, sůl
Hlávku salátu rozebereme na jednotlivé listy a dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Natrháme jej nebo nakrájíme do velké mísy na menší kousky. Salátovou okurku oloupeme, po délce do kříže rozkrojíme a nakrájíme na plátky – čtvrtkolečka. Červenou cibulku po očištění nakrájíme na „srpečky“ a pórek na jemná kolečka. Veškerou zeleninu v míse promícháme a přidáme všechny čerstvé nebo sušené bylinky, které salát krásně provoní. V samostatné misce si dochutíme bílý jogurt. Přidáme k němu ocet, citrónovou šťávu, sojovou omáčku a lžíci oleje. Tento dresing nakonec osolíme a nalijeme jej na připravený salát. Dobře promícháme.Uvařená vajíčka oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Do salátu je zlehka přimícháme úplně naposled.Vychlazený salát můžeme podávat s pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat