300 g hrubé mouky,700 g vařených brambor, vařených den předem,2 vejce,špetku soli, 0,5 sáčku kypřicího prášku,trochu mléka na spojení těsta, 20 švestek
na zdobení: krupicový nebo moučkový cukr, máslo, tvaroh
Brambory nastrouháme přisypeme mouku, kypřicí prášek a sůl. Směs promícháme a přidáme vejce a tolik mléka, abyste zadělali tužší, ale vláčné těsto. Vytvoříme z těsta váleček a z něho pak odkrajujeme asi ½ cm kolečka. V dlani zploštíme a obalíme s ním vypeckovanou švestku. Ve větším hrnci přivedeme vodu do varu a do ní házíme knedlíky. Ale jen v množství, aby volně plavaly. Vaříme 5- 7 minut dle tloušťky těsta. Pravidlem je, že vařený knedlík vyplave na povrch . Vyndáváme děrovanou naběračkou. Podáváme sypané cukrem, tvrdým tvarohem a polité máslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat