1 kg bílého chřestu,8 brambor,200 g másla,3 lžíce přepuštěného másla,50 g sýra,7 žloutků,svazek petrželky,mletý bílý pepř, lžička citrónové šťávy, cukr-sladidlo, 200 g plátků šunky, sůl
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Chřest oloupeme a dřevnaté konce odřízneme. Čistý chřest vaříme 15 minut v mírně osolené vodě se lžičkou cukru a 2 lžícemi másla.Nastrouhané brambory promícháme se 4 žloutky, solí, pepřem a drobně sekanou petrželkou. Z tohoto těsta uděláme placičky a ty smažíme na přepuštěném másle dozlatova. Hotové uložíme v teplém prostředí. Zbytek másla rozpustíme, přidáme k němu nastrouhaný sýr, vyšlehané zbylé 3 žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme podle vlastní chuti citrónovou šťávou. Uvařený chřest jsme nechali okapat a vložili do zapékací misky. Poté přelijeme vyrobenou omáčkou a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme tak, že na talíř položíme plátky šunky, teplé bramborové placičky a jednotlivé porce zapečeného chřestu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat