200 g měkkého tvarohu,100 g másla nebo Zlaté Hané,50 g amarantové mouky,150 g mouky hladké,100 g moučkového cukru,vejce,2 lžíce mléka,300 g marmelády,rozšlehané vejce na potření,lžíce jemně strouhaných vlašských ořechů, tuk a mouka na plechy
Tvaroh prolisujeme na vál, přidáme prosátý moučkový cukr, vejce, máslo i oba druhy mouky. Vše krátce vypracujeme v hladké a nelepivé těsto. Je-li těsto tuhé,přidáme mléko a necháme jej v chladu asi 2 hodiny odležet. Potom je vyválíme na moukou poprášeném vále do tenkého plátu a rádýlkem nakrájíme čtverce o velikosti 8 x 8 cm. Rohy koláčků potřeme rozšlehaným vejcem a do prostřed dáme marmeládu. Ty pak přehneme do středu, přitiskneme a koláčky přeneseme na tukem potřený a moukou vysypaný plech. Každý koláček potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme strouhanými ořechy a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat