10-12 kukuřičných klasů,30 g másla,150 ml zakysané smetany,2 vejce,50 g eidamu,sůl
Kukuřičné klasy očistíme, opláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Klasy vaříme do poloměkka a potom zrna odtrhneme.Tyto rozmixujeme se žloutky a smetanou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme jej do rozmixované směsi. Hotovou hmotu rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme zbylým máslem. Ve vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.Nákyp z mladých kukuřičných klasů podáváme s čerstvým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat