800 g zadního hovězího - 4 plátky,3 cibule,150 g prorostlé slaniny, 15 středně velkých žampionů,2 lžíce oleje,3 lžičky plnotuěné hořčice, lžička grilovacího koření,200 ml smetany na šlehání,lžíce škrobu, mletý pepř, sůl
Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Polovinu z určeného množství slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rovněž polovinu z celkového množství drobně krájené cibule a drobně krájené očištěné žampiony. Vše promícháme, rozdělíme na upravené plátky masa, zabalíme je a upevníme nití.Zbytek slaniny vyškvaříme do křupává a vyjmeme ji. K vypečenému tuku přilejeme olej a roládky na něm zprudka opečeme.Přidáme zbývající drobně krájenou cibuli, grilovací koření, asi 3/4 1 vody a na mírném ohni dusíme tak dlouho,až je maso měkké. Poté je vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou na šlehání,ve které jsme rozmíchali škrob, krátce povaříme, dle chuti dosolíme a dopepříme.Závitky vložíme zpět do omáčky a na mírném ohni prohřejeme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat