600 g kedluben,250 ml zakysané smetany,lžička oleje,šťáva z poloviny citrónu,mletý bílý pepř, špetka sladidla,svazek pažitky anebo petrželky, sůl
Kedlubny oloupeme, malé křehké lístečky ze středu kedluben omyjeme a dáme stranou. Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Zelené byliny opereme a dáme okapat. Mezitím si připravíme zálivku rozšleháním zakysané smetany s citrónovou šťávou, olejem, solí, pepřem a sladidlem.Do salátové mísy vložíme nastrouhané kedlubny, jemně krájené byliny a zalejeme krémovitou zálivkou. Vše dobře promícháme.Nakonec posypeme nadrobno sekanými kedlubnovými lístečky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat