těsto: 3 vejce, sklenka cukru krupice, sklenka mléka, 0,5 sklenky oleje, 2 sklenky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa
Pařížský krém: 0,5 l mléka, 150 g másla, 150 g ztuženého tuku Iva, 50 g čokolády na vaření,lžíce kakaa
Den předem si připravíme pařížský krém. Do kastrolu dáme mléko, máslo a tuk. Zahříváme až k varu, ale nevaříme! Stáhneme z kamen, přidáme čokoládu, která se teplem rozehřeje.Necháme chvíli prochladnout a pak mixujeme 4 minuty. Uložíme do ledničky nejlépe do druhého dne, minimálně 6 hodin. Pak vyšleháme do hustého krému (velmi rychle).
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní, nakonec mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 min. Necháme vychladnout,pak potřeme pikantním džemem, na to navršíme pařížský krém. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou (např. Margot), nebo posypat Grankem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat