1 kg čerstvého špenátu (případně 300 g mraženého),300 g širokých nudlí,2 cibule,stroužek česneku,40 g másla,150 ml zakysané smetany,200 g sojových klíčků,2 lžíce strouhaného Primátoru,mletý bílý pepř,strouhaný muškátový oříšek,sůl
Špenát dobře očistíme, opereme, nasekáme nebo umeleme. Mražený necháme částečně rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a drobně krájenou cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme špenát a dusíme asi 5 minut.Sojové klíčky propereme a necháme okapat. Poté přidáme k podušenému špenátu a necháme prohřát. Sejmeme z ohně a zamícháme zakysanou smetanu. Vše osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.Uvařené nudle scedíme, necháme okapat a pak je přidáme do špenátu s klíčky. Necháme společně prohřát, rozdělíme na jednotlivé porce a ty posypeme strouhaným sýrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. července 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat