300 g těstovin (mušličky, kolínka) nejlépe amarantové ,menší květák,4 špekáčky,50 g másla,250 ml sladké smetany,100 g taveného sýra bez příchuti (např. Lipno),mletý bílý pepř, sůl
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka,poté zcedíme, propláchneme a necháme okapat. Špekáčky oloupáme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném másle. Takto upravené vmícháme do uvařených těstovin spolu s vařeným květákem rozděleným na jednotlivé hlavičky. Smetanu ohřejeme, přidáme drobně krájený sýr a necháme jej rozpustit.Nakonec přidáme máslo a omáčku dosolíme i opepříme. Touto omáčkou poléváme jednotlivé porce upravených těstovin. Těstoviny na švýcarský způsob podáváme se zeleninovými saláty např.hlávkový.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat