2 - 3 cukety (asi 700 g) slunečnicový olej
těstíčko : 130 g hladké mouky,3 lžíce olivového oleje,150 ml teplé vody,bílek z velkého vejce nebo 2 z malého vejce,sůl
Nakrájejte cukety podélně na plátky asi 1cm silné.Osolte a nechte 30 minut odpočívat.Mezitím si připravte těstíčko: mouku prosijte do mísy a udělejte uprostřed důlek. Do něj nalijte olej,přidejte vodu a vidličkou promíchejte. Nechejte odstát 30 minut.Bílky ušlehejte na pevný sníh a přidejte do těsta. Cuketu osušte kuchyňským papírem nebo utěrkou.V pánvi s vyšším okrajem rozpalte dostatečné množství oleje, aby se cukety fritovaly ponořené –nasáknou méně tuku.Cuketu napíchněte vidličkou a protáhněte v těstíčku z obou stran a ihned smažte dozlatova (stačí asi půl minuty z každé strany). Podávejte ihned jako chuťovku nebo s přílohou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. července 2012
Cuketové řízky v křupavém těstíčku
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat