300 g mrkve, 300 g cuket, 200 g jakéhokoli uvařeného nebo pečeného masa, 100 ml mléka, 3 bílky, 2 lžíce bílého vína, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy, sůl, pepř
Omyté cukety a mrkev jemně nastrouháme a smícháme s jemně pokrájeným masem, mlékem, zakapeme vínem, osolíme a nepatrně opepříme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme do předem vyhřáté hluboké mísy remosky, na jejíž dno nalijeme trochu vody. V této vodní lázni necháme nákyp péct asi 35-40 minut. Hotový nákyp necháme trochu vychladnout, pak jej opatrně vyklopíme na ozdobnou mísu a pokrájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. června 2012
Zeleninový nákyp s masem v remosce
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat