500 g bílých fazolí (přes noc namočených),100 g cibule, 100 g sádla, 3 až 4 stroužky česneku, pepř, sůl, široké nudle doma dělané, vejce, 150 g polohrubé mouky
Fazole dáme vařit, přidáme celý česnek.Až jsou fazole měkké - osolíme. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme do polévky. Polévku dochutíme pepřem. Zvlášť uvaříme široké domácí nudle, scedíme a dáme je do polévky. Poznámka: toto jídlo bylo tradiční u „Charvatské menšiny", sídlící na jižní Moravě přes 300 roků.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat