šálek fazolí (velké bílé), kosti na vývar,hrst sušených hub, rajče (může být i mražené), 2 lžíce sádla nebo rostlinného tuku, 2 lžíce mouky, 2 lžíce kopru, 2 vajíčka
Fazole den předem namočíme do hrnce,ve kterém budeme polévku vařit. Druhý den přidáme kosti a spolu vaříme, až jsou fazole měkké. Nyní přidáme houby a pokrájené rajče a vaříme dál (20 minut).Mezitím obereme z kostí maso, vrátíme do polévky a uvaříme 2 vejce natvrdo. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku,dáme do polévky. Přidáme kopr. Solíme podle chuti. Polévka je hezky barevná, neboť do každého talíře rozkrájíme 1/2 vařeného vejce. Podáváme s tmavým chlebem (graham, sedmizrnný) jako samostatné
jídlo. Méně kalorická varianta: spolu s kostmi odebereme do šálku část uvařených fazolí a ty zbylé v polévce rozmixujeme (polévka se zahustí fazolovou dužinou), necedíme kvůli balastním látkám.Fazole ze šálku vrátíme spolu s obraným masem zpět do polévky a postupujeme stejně, jenom nezahušťujeme jíškou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat